Skip to main content

Sağlık Müdürlüğü’ne vekil ebe hemşire uyarısı

Muş Haber Fotoğrafı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (KESK) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muş Şube Başkanı Ercan Yıldırak, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan vekil ebe ve hemşirelerin işten atılacağı iddialarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Vekil ebe ve hemşirelerin önümüzdeki günlerde işten çıkarılacağı duyumları aldıklarını belirten Ercan Yıldırak; “Henüz buna dair yazılı bir bildirim veya fiili bir uygulama bulunmamakla birlikte böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi halinde hukuka aykırı bir idari işlem tesis edilmiş olacağını düşünmekteyiz” dedi.

İşten çıkarılmalarının hukuka aykırı olduğunu iddia eden Ercan Yıldırak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sağlık Bakanlığı tarafından Vekil ebe/hemşirelerin görev yaptıkları pozisyonlara 4/B’lilerin atanması sonrası buralarda görev yapan vekil ebe/hemşirelerin iş güvencesini sağlamak amacıyla 2008 yılında bir Genelge yayımlanmıştır. Genelgede, 4 Haziran tarihli Bakanlık Makam Onayının 15. maddesinde ‘Yapılacak sözleşmeli personel alımı nedeniyle, köy ve beldelerdeki sağlık birimlerinde standart üstü vekil ebe/hemşire bulunması halinde, bu durumdaki vekil ebe/hemşire personelin aynı il içinde ihtiyaç bulunan mezkûr sağlık birimlerinde istihdamına devam edilmesi” hükmünün yer aldığı belirtilmektedir. Bu hüküm uyarınca köy ve beldelerde görev yapan vekil ebe ve hemşirelerin işten çıkarılmayacağı, ihtiyaç olan başka sağlık birimlerinde görevlerine devam edecekleri güvence altına alınmıştır. 2008 yılından beri uygulama bu şekilde devam etmektedir. Açıkladığımız nedenlerle bu genelge doğrultusunda vekil ebe/hemşirelerin iş güvencesi dikkate alınarak görevlerine devam ettirilmesi gerekmektedir. Aksi halde hukuki yolları işleteceğimizi ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri